Strategii de aranjare a gradinii de vara

gradinaDoriti sa introduceti mai multa culoare in gradina dumneavoastra? Nimic mai simplu, ajutati florile sa infloreasca mai mult si mai frumos prin taierea catorva tulpini de flori fara a va ingrijora ca va ramane prea mult loc gol in straturile gradinii.

Va oferim doua strategii simple pentru a obliga plantele sa infloreasca fara a distruge imaginea si stilul gradinii dumneavoastra.

In primul rand puteti incepe cu straturile de flori care marginesc gardul gradinii sau al garajului. Alegeti locurile cu soare mult si pamant bine afanat si fertilizat pentru a ajuta plantele sa se regenereze mai repede. Puteti planta si incrucisa plantele cum doriti, nu trebuie sa fie toate la aceeasi inaltime sau culoare. Plantati toate plantele care va plac.

Pastrati locul cat mai simplu pentru a putea uda bine pamantul, sa aveti suficient loc pentru a-l curata de ierburi, si asigurati o oarecare simetrie a randurilor cu flori. Incercati sa nu le inghesuiti pentru a se sufoca singure, mai bine imprastiati-le inclusiv printre legume, evident pe marginea lor.

Incercati sa aveti o schema minima pentru a nu exagera cu taiatul. Desenati pe hartie straturile si luati in considerare timpul de inflorire si inaltimea plantelor. Apoi marcati locurile sau plantele pe care doriti sa le taiati.

Incercati sa plantati in combinatie atat plante anuale cat si sezoniere. Asa veti avea in fiecare an florile preferate iar cele anuale vor constitui un experiment interesant. Ambele tipuri se preteaza la combinatii si taiere. Cu cat sunt mai variate cu atat veti avea de unde alege pentru a taia si realiza aranjamente florale inedite pentru casa.

Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.

In continuare va reamintim cateva plante cu flori de vara care se preteaza de minune la orice fel de aranjamente din gradina dumneavoastra. Trandafirii si irisii raman pe primul loc, in toate nuantele posibile.  Interesante sunt si Achillea sau coada soricelului, Anemone japonica sau anemona japoneza, Campanula sau clopotelul, Carnation sau garoafa, Coreopsis, Echinacea purpurea, Gaillardia, Hibiscus moscheutos, Liatris, Monarda, Paeonia sau bujorul, Phlox sau fluxul, Rudbeckia hirta, Salvia si Veronica.


www.incasa.ro
Altheate