Sufleu cu cartofi si ciuperci
Ingrediente:
1 kg de cartofi
200g ciuperci
500g sfecla rosie
1 ceapa
2 linguri unt
80 ml supa
2 linguri patrunjel taiat marunt
2 oua
250 ml lapte
125 ml smantana
50g branza (mai uscata)
Mod de preparare:
1. Spalati cartofii si fierbeti aproximativ 25 minute.
Spalati ciupercile si taiati-le marunt. La fel si sfecla.
Curatati ceapa, taiati-o in cubulete si caliti-o in unt.
Sfecla si ciupercile se prajesc si ele in unt timp de 3 minute.
2. Supa fierbinte se toarna peste ceapa, ciuperci si sfecla si se fierb inca 12 minute. Condimentati dupa gust.
3. Incingeti cuptorul. Separati galbenusurile de albusuri. Indepartati
coaja cartofilor, zdrobiti-i si amestecati-i cu lapte, smantana si
galbenus de ou. Bateti albusurile spuma si ungeti sufleul cu aceasta.
4. Puneti legumele si compozitia de cartofi intr-o forma unsa cu unt,
presarati branza rasa pe deasupra si dati la cuptor timp de 20 minute.
Ornati cu verdeata.
Calorii: 450 kcal