Tarta cu prune
Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.
Sunt bogate in vitamine si minerale, precum si in acizi organici, protide si celuloza. Prunele ajuta la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului si la scaderea colesterolului.
Pentru acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua, 400 g de prune fara samburi, 150 g de zahar, 250 g de faina, 130 g de zahar pudra, 200 ml de iaurt, 100 ml de ulei, un plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara, sare.
Mod de preparare:
Prunele se spala si li se scot samburii. Peste acestea se adauga 100 g de zahar pudra si scortisoara, si se amesteca. Compozitia se pune la frigider pentru minim o ora.
Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga uleiul si se amesteca cu ajutorul unui tel, apoi se adauga si iaurtul. Separat, se bat albusurile cu putina sare pana cand se obtine o spuma tare. Peste spuma de albusuri se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste tot zaharul. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se amesteca.
Praful de copt se pune peste faina si se omogenizeaza, apoi aceasta se presara usor peste compozitia obtinuta din galbenusuri si albusuri, si se amesteca incet cu o lingura, de jos in sus. Amestecul se toarna apoi intr-o tava unsa cu ulei si se niveleaza.
Deasupra se pun prunele si jumatate din zaharul pudra ramas. Tava se da in cuptorul preincalzit, si se tine aproximativ 40 de minute. Cand tarta este rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca. Cand desertul este rece, se presara deasupra zahar pudra.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro