Tort cu pere

Ingrediente:tort cu pere
Blat:
115 g unt, la temperatura camerei
1 cana faina
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 cana zahar
2 oua

Topping:
1-4 pere tari, necojite, curatate de miez si taiate pe lungime in sferturi

Preparare:
Se porneste cuptorul.
Untul se mixeaza cu zaharul pana devin o crema fina, apoi se adauga ouale. Separat, se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza in compozitia cu unt, cu ajutorul unei spatule de lemn.
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 22 cm.
Aluatul se toarna in forma si deasupra se aranjeaza feliile de pere, cu coaja in sus.
Se lasa la copt aproximativ 1 ora, pana prinde o culoare maronie (sau se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca 10-15 minute inainte de a fi scos din forma.