Tratamente naturiste
Este bine-cunoscut faptul ca supa de pui combate raceala. Cercetatorii sunt pe cale sa dezlege misterul eficientei acesteia. Ultimele teste de laborator au aratat ca deliciosul aliment reduce la jumatate procesele inflamatorii. Pentru cei care sufera de raceala, aceasta se traduce prin calmarea tusei, stranutului si reducerea secretiilor nazale.
Varza alba este un alt remediu naturist uimitor. Acum 40 de ani s-a descoperit in banala varza existenta unei vitamine: vitamina U, supranumita si "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculos.
Simplu si necostisitor, tratamentul consta in prepararea zilnica a unui pahar de suc, prin presarea unei verze de marime medie. Dupa ce s-a preparat sucul pentru o zi, paharul se tine la frigider. Se bea cate o treime de pahar intre mesele principale ale zilei.
Ulcerul duodenal se poate vindeca si cu ajutorul cartofilor. Se curata seara doi cartofi de marime mijlocie si se tin in apa rece pana a doua zi dimineata, cand se dau pe razatoarea mica, se pun intr-un pahar, se umple paharul cu apa, se strecoara printr-un tifon si se bea inainte de masa timp de doua saptamani.
Otetul de mere este utilizat si in tratarea micozelor: dimineata, la pranz si seara se tine degetul in otet de mere timp de o jumatate de ora. Peste noapte se inveleste degetul bolnav intr-o vata imbibata cu otet de mere, si il infasuram in plastic (degetare taiate de la manusile chirurgicale). Tratamentul cu otet se repeta. Din cand in cand se mai tamponeaza unghia si cu o solutie de alcool iodat. Dupa 3 luni micoza va disparea.
Spanzul vindeca varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteti cumpara spanzul de la vanzatorii de plante sau de la plafar. Il taiati bucatele mici si le puneti la macerat in otet sau alcool. Se lasa planta la macerat 3 saptamani, apoi se freaca in fiecare seara locul cu varice cu solutia obtinuta.
O multime de ceaiuri de plante va pot ajuta sa luptati impotriva gastritei si ulcerului. Unul dintre acestea este obtinut din flori de salcam. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de flori uscate. Se lasa vasul acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, dupa masa. Aceasta infuzie calmeaza arsurile la stomac si poate fi folosita in cure de lunga durata.
Ceaiurile din frunze de zmeura ajuta la scaderea aciditatii gastrice. Se toarna o cana de apa clocotita peste una-doua lingurite de frunze uscate. Se lasa vasul acoperit timp de 10-15 minute si apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, intre mese.
Infuzia din flori de galbenele are actiune calmanta si cicatrizanta. Se toarna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de flori uscate. Se lasa vasul acoperit timp de 15-20 minute si apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, astfel: prima se bea pe stomacul gol, iar cea de-a doua intre mese.
Ceaiul din frunze de patlagina exercita o actiune cicatrizanta si bacteriostatica. Se toarna o cana de apa clocotita peste doua linguri de frunze proaspete sau uscate. Se lasa vasul acoperit timp de 15-20 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura la doua-trei ore. O alta varianta este administrarea a cate unei jumatati de lingurita de pulbere de frunze, de doua-trei ori pe zi. Desi efectele tratamentelor cu ceaiuri apar dupa cateva luni, puteti fi convinsi ca sunt foarte utile pentru purificarea si intarirea organismului. De asemenea, vindecarea afectiunilor de care suferiti va avea loc fara sa va intoxicati cu medicamente care pot produce alte afectiuni. Tot ce trebuie sa aveti in perioada tratamentelor este rabdarea.