Un alt fel de brazi de Craciun

 

Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de iarna, pentru seara de Craciun, avand un design atragator pentru toti membrii familiei dumneavoastra.


Ingrediente:

250 g unt

250 g faina

½ pahar nuci macinate

200 g zahar

1 ou

2 lingurite esenta vanilie

1 varf de cutit sare

75 g ciocolata cu lapte

75 g smantana de frisca

forme stea de 4 marimi, zahar pudra, bilute argintii, diverse ornamente pentru decor


Se amesteca cu mixerul untul impreuna cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, la temperatura camerei. Dupa ce se adauga faina, nucile si sarea se pune in frigider timp de 60 minute.


Dupa 60 minute se intinde coca pana va avea 3-4 mm grosime si se taie din ea stelute din toate cele 4 marimi. Acestea se coc la cuptorul incalzit in prealabil la temperatura de 325F.


Dupa ce smantana de frisca este incalzita se pune ciocolata, taiata in prealabil bucatele mici, compozitia amastecandu-se la foc mic pana se topeste. Se lasa la racit dupa care se bate cu mixerul pana cand se mai deschide la culoare si se intareste.


Fursecurile se lipesc unul de altul cu crema, punand cate doua din fiecare marime, exceptie facand doar marimea cea mai mica. Din aceea se va folosi doar o steluta. Deasupra lor se cerne zahar pudra fiecare putand sa le decoreze dupa preferinta.