Varza a la Cluj
Ingrediente:
700g carne de porc
50g orez
1kg varza acra
3 cepe
100g slanina afumata
3 linguri pasta de rosii
1 lingurita boia dulce de ardei
150g untura
200ml smantana
sare, piper
Preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata felii, care a fost calita, in prealabil, in untura, si se amesteca cu orezul, spalat, fiert si racit. La compozitie se mai adauga sare si piper, dupa gust. In untura ramasa de la calitul cepei se prajeste slanina afumata, iar cand aceasta s-a rumenit, se adauga varza taiata fideluta, boia, pasta de rosii, sare si piper. Se calesc impreuna, amestecand continuu, pana varza s-a inmuiat. Separat, se unge o cratita mare cu untura, se asaza un strat de varza calita, deasupra se pune un strat de carne si se continua in felul acesta pana cand ingredientele s-au epuizat. Se introduce la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.