Zacusca cu masline

zacusca cu maslineIngrediente:
1,5 kg ceapa
400 ml ulei
2 kg ardei gras
2 kg gogosari
2 l suc de rosii
250 gr masline
piper
sare

Preparare:
Taiati julien 1,5 kg ceapa, caliti-o in 400ml ulei. Cand aceasta devine usor sticloasa, adaugati 2 kg
ardei gras si 2 kg gogosari, pe care in prealabil i-ati copt, i-ati curatat si i-ati rupt fasii mici. Lasati totul sa clocoteasca bien, adaugand si 2l de suc de rosii mai legat. Potriviti dupa gust de piper si sare si adaugati 250g masline si lasati zacusca sa fiarba incet in cuptor. Cand uleiul se ridica deasupra si legumele sunt bine fierte(incat se topesc) opriti focul. Puneti zacusca in borcane mici, fierbinti pe care le lasati in cuptorul cald 30 min. Legati cu celofan si puneti zacusca la loc racoros.