Albul in designul interior – avantaje si dezavantaje
Albul este nelipsit in designul interior, fiind preferat datorita posibilitatilor multiple de amenajare pe care le creaza. De cele mai multe ori, albul este folosit in amenajarile interioare ca si culoare neutra, ca baza pentru alte culori, chiar si atunci cand apare intr-o proportie mica.
La alb apeleaza cei care nu au curajul sa incerce diferite combinatii de culori, dar si cei care vad in aceasta culoare cea mai la indemana metoda pentru a redecora un apartament mic, mai ales ca albul da senzatia de luminozitate si spatiu.
Intr-adevar, albul are capacitatea de a mari vizual spatiul, de a reflecta lumina si de a oferi prospetime unui interior, dar folosit in exces, incaperea poate deveni neprimitoare si rece. Albul prezinta foarte multe avantaje daca este folosit corespunzator, dar si dezavantaje.
Designerii considera insa avantajele mult mai importante, albul regasindu-se astfel pana si in cele mai moderne incaperi. Albul este un fundal perfect pentu alte culori, se potriveste cu orice alta culoare inchisa sau deschisa si creaza o ambianta placuta fara sa incarce decorul. Pentru a exista un echilibru vizual, elementele din incapere trebuie sa se potriveasca din punct de vedere cromatic. Atunci cand esti constrans de culoarea peretilor este mult mai greu sa alegi mobilierul si obiectetele de decor, dar si sa-ti definesti un anumit stil de design interior. Dar, daca albul este culoarea de baza a incaperii, atunci poate fi ales orice stil, in functie de preferinte: rustic, clasic, vintage.
Unii considera interioarele decorate in alb ca fiind “pretentioase”. Daca mai sunt si copii prin preajma, atunci cu siguranta albul imaculat va capata nuante mai inchise. Murdaria se observa mai bine pe suprafetele deschise, dar daca sunt alese materialele si finisajele potrivite, rezistente la pete si impact, te vei putea bucura de eleganta si frumusetea unui decor alb.
Daca nu te joci cu accente de culoare si nu aduci cateva puncte de interes intr-un spatiu alb, atunci este posibil ca acesta sa para lipsit de caldura si confort. Foloseste-te de accesorii si textile pentru a crea o incapere dinamica si vesela. Succesul unui interior alb depinde, deci, de folosirea corecta a nonculorii, de tonul si nuantele celorlalte finisaje, de texturile existente sau alese in completare.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro