Amenajarea holului - idei si stiluri (II)

mobila holAmenajarea holului in stil modern

Trebuie stiut faptul ca nu doar partea in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului trebuie amenajata intr-un stil primitor, prietenos sau confortabil, ci si zona in care nu stam foarte mult, si anume holul. In functie de gusturile fiecaruia incaperile sunt amenajate in diferite stiluri sau doar intr-unul singur. Zona de trecere a locuintei poate fi mobilata foarte simplu, practic, dar in acelai timp foarte modern. Hainele groase, paltoanele, incaltamintea, posetele si alte accesorii ale persoanelor ce locuiesc acolo sau ale celor ce vin in vizita isi gasesc locul in hol.

De aceea este indicat ca in aceasta zona amenajarea sa fie cat mai utila, mai practica si mai ergonomica. Daca facem o plimbare prin magazinele de specialitate cu siguranta vom gasi ceva pe gustul nostru. De asemenea chiar si online pot fi comandate produse care sa multumeasca si cele mai exigente asteptari.

Inainte de a va apuca sa renovati holul trebuie sa va ganditi la nevoile tuturor membrilor care locuiesc in acea casa. De asemenea, culorile si accesoriile fac parte din criteriile de achizitionare.

Pentru incaltaminte este nevoie de mult spatiu de depozitare, deaoarece fiecare membru al familiei detine mai mult de doua perechi de pantofi. Pentru un maxim de confort producatorii au creat dulapioare ergonomice cu sertare in care incap fara problem zeci de perechi.

Pe langa acestea holul poate fi amenajat cu mobile, diferite sisteme si rafturi sau dulapioare modern si futuriste. De asemenea intr-un hol este binevenit si un suport pentru umbrele.

Amenajarea holului in stil exclusivist

Holul reprezinta o parte importanta a locuintei, de aceea nu trebuie neglijat. Cu toate acestea exista doua posibilitati de a privi lucrurile: holul reprezinta doar zona de la intrare a locuintei fara prea multa importanta, deci prin urmare nu are nevoie de prea multe amenajari. Prin acest mod de gandire, holul se transforma in "fratele" pivnitei, dar care se afla la un etaj superior. Semnalul pe care ni-l transmite poate fi urmatorul: "aveti grija cum treceti, uitati-va pe unde calcati si prefaceti-va ca nu observati ce este in stanga sau in dreapta".

Cea de-a doua posibilitate este ceva mai sensibila, in special daca puneti mult suflet in aranjarea holului. Acesta este privit ca fiind parte din locuinta, ca fiind o "punte: de trecere din exterior in interior si invers.

Mobilierul si acesoriile sunt cele ce dau caracterul unic si individualitatea acestei incaperi care poate fi transformata in una foarte confortabila si primitoare. Aici ne putem aseza in fotoliu in timp ce purtam conversatii telefonice sau de ce nu, in timp ce ne delectam citind. De asemenea poate fi un spatiu potrivit in care sa se joace copiii.

Atunci cand paseste intr-un hol cu amenajare exclusivista, un vizitator isi poate formaimediat o parere cu privire la restul locuintei. Prin aceasta, in mod inconstient, I se formeaza automat si o prima parere despre proprietar.

Alegerea luminilor, a covorului, a garderobei, a oglinzii sau a accesoriilor de impodobire in stil baroc a peretilor demonstreaza stilul exclusivist de amenajare si in acelasi timp il invita pe musafir sa intre in aceasta atmosfera primitoare.

Vezi si partea I 

Surse foto

InCasa.ro