Astrahan rosu
Este un soi de mar de vara, cultivat mai mult in gradinile familiale si mai ales in nordul Transilvaniei.
Pomul are vigoare mijlocie, este rezistent la ger si seceta, dar are o durata de viata relativ scurta.
Fructele sunt mijlocii, sferice, au pielita subtire de culoare rosu-intens spre zmeuriu fara dungi. Peste pielita se formeaza o bruma albastra violacee.
Pulpa este alba uneori cu infiltratii rosii, cu gust acidulat-dulce, placut (adesea cam acid), cu aroma intensa.
La supracoacere pulpa devine fainoasa. Se pastreaza numai 8-10 zile.
Pomul are vigoare mijlocie, este rezistent la ger si seceta, dar are o durata de viata relativ scurta.
Fructele sunt mijlocii, sferice, au pielita subtire de culoare rosu-intens spre zmeuriu fara dungi. Peste pielita se formeaza o bruma albastra violacee.
Pulpa este alba uneori cu infiltratii rosii, cu gust acidulat-dulce, placut (adesea cam acid), cu aroma intensa.
La supracoacere pulpa devine fainoasa. Se pastreaza numai 8-10 zile.