Briose cu mac si migdale
Atat semintele de mac cat si migdalele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale. Cu un continut important de vitamine B9 (acid folic), B3, C, tocoferol, fier, calciu, potasiu, magneziu si zinc, semintele de mac se dovedesc a fi remediul multor afectiuni. Acestea au si efect sedativ, fiind un adevarat remediu impotriva insomniei.
La randul lor, migdalele sunt foarte hranitoare si sunt considerate unul dintre cele mai sanatoase si bine echilibrate alimente. Migdalele pot fi consumate crude sau incluse intr-o varietate de feluri de mancare. Briosele cu mac si migdale este un desert delicios, usor de facut.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 oua
180 g zahar
360 g faina
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
100 g migdale macinate
1/2 cana cu mac
150 gr unt
1 lingura coaja de lamaie
1 lingura praf de copt
1 lingurita bicarbonate
o fiola esenta migdale
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Separat, se amesteca untul cat mai moale cu zaharul si ouale adaugate treptat. Cand se obtine o consistenta pufoasa se incorporeaza si macul, esenta de migdale, coaja de lamaie si apoi, treptat, laptele si amestecul de faina. La final se adauga migdalele macinate, apoi se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia rezultata se toarna in forme de briose apoi se dau in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute. Se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro