Casa de vacanta de lemn - Busteni

casa de lemn - Busteni (a)

casa de lemn - Busteni (b)

Aceasta casa de vacanta este amplasata pe un domeniu privat de 2000mp, situat intr-una din cele mai frumoase zone ale vaii superioare a Prahovei - o zona cu valoare paisagitica deosebita din Busteni. Terenul se invecineaza pe doua laturi cu liziera padurii; celelalte doua laturi ofera privirii un peisaj magnific, cuprinzand o larga panorama a masivului Bucegi dominata de varful Caraiman.

Pentru unii, o casa de lemn poate aparea ca un lucru invechit, ceva realizat cu bani mai putini, dar cu un comfort si securitate reduse, o solutie constructiva buna numai pentru magazii, soproane sau garaje. Realitatea este alta. Asa cum veti vedea in continuare, o casa de lemn bine facuta se dovedeste a fi un camin cald si primitor, o constructie perfect integrata in peisaj, un lucru rafinat si o solutie ecologica.

casa de vacanta de lemn - busteni (c) casa de vacanta de lemn - busteni (d)

Panta naturala a terenului pune in valuare casa prin crearea unei perspective ascendente.

Prin natura sa lemnul are ceva apropiat de sufletul omenesc, el insusi fiind un material viu si interactiv, care reactioneaza la variatiile climatice, la radiatia solara, la modul de prelucrare si la orice actiuni externe in general.

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (d)

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (e)

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (f)

Constructia pe care v-o prezentam este din punct de vedere functional una obisnuita.

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (g)

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (h)

interior casa de vacanta de lemn - Busteni (i)

Este vorba despre o casa de vacanta organizata in sistem duplex cu zona de zi la parter (spatii de primire/ circulatie, camera de zi, bucatarie si birou) si zona de noapte la etaj (doua dormitoare cu bai separate, supanta spre camera de zi). Deosebite sunt: camera de zi ampla, dezvoltata pe doua niveluri, cu o compartimentare libera, cu scara interioara decoratiava deschisa; suprafetele vitrate mari, orientate spre restul domeniului, dar si peisajul dominant; polata de la parter folosita fie ca terasa acoperita fie, ocazional, ca garaj si nu in ultimul rand modul in care a fost folosit lemnul masiv ca material decorativ si de constructie.

Interesante si de luat in seama sunt de asemeni relatia dintre constructie si teren, felul in care a fost preluata denivelarea naturala a acestuia (realizarea unui demisol partial) precum si amenajarea extrem de discreta a intregului domeniu in general, atit ca sistematizare cit si din punct de vedere peisagistic.

danmanea.ro