Castraveciori in otet
Ingrediente:
1 Kg castraveti mici
300 g sare grunjoasa
3/4 l de otet
100 g arpagic
2-3 cepe taiate rondele
cativa catei de usturoi
cateva crengute de tarhon
Mod de preparare:
Castraveciorii se spala si se pun pe un servet. Peste ei se pune un pumn de sare si se freaca; se pun intr-un vas de pamant, se presara cu restul de sare si se lasa la macerat 24 de ore. Scurgeti zeama, spalati vasul si puneti castraveciorii.
Fierbeti jumatate din cantitatea de otet, lasati-o la racit pentru 5 minute si turnati peste castraveti, lasand sa se mai macereze inca o zi. Scurgeti otetul, amestecati-l cu otetul ramas si puneti-l la fiert 5 minute. Asezati castraveciorii in borcane, cu arpagicul curatat, feliile de ceapa, usturoiul si frunzele de tarhon.
Turnati deasupra otetul fierbinte si acoperiti borcanul.