Chiftele cu peste
Ingrediente (pentru 4 persoane):
500 g cartofi,
200 g peste alb fiert si racit,
2 linguri maioneza,
4 cepe verzi tocate marunt,
faina,
1 ou,
3/4 ceasca pesmet,
1/4 ceasca ulei,
sare,
piper,
felii de lamaie pentru servit.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie bucati, se fierb, se scurg si se fac piure. Se adauga pestele fiert, maioneza, ceapa tocata, sarea si piperul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana ce se obtine o masa omogena, din care se fac chiftele rotunde, care se apasa usor intre palme. Se dau prin faina, prin oul batut si prin pesmet si se prajesc cate 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se scurg pe hartie absorbanta si se servesc garnisite cu felii de lamaie.