Cum sa maximizati spatiul dintr-o mansarda

mansardaCea mai mare grija a proprietarilor este, in majoritatea cazurilor, aceea de a gasi spatiu suplimentar in vederea depozitarii bunurilor personale sau a imbunatatirii modului de viata. Se poate intampla ca biroul dvs sa se afle in apropiarea zgomotoasei camere de familie sau poate ca sunteti dornici de a avea un spatiu dedicat in casa sa va expuneti colectiile de obiecte personale. Daca locuinta dvs este mansardata, posibilitatea de a va rezolva aceste probleme este una destul de mare. Indiferent daca mansarda dvs este terminata sau nu, va recomandam sa tineti cont de urmatoarele sfaturi care v-ar putea ajuta sa maximizati spatiul existent.

1. Stabiliti daca mansarda poate fi folosita ca o camera: daca mandarda dvs este finalizata, iar peretii sunt finisati atunci puteti spune ca aveti o camera functionala. Daca, insa, aveti un spatiu neterminat - prin aceasta intelegand ca pilastrii se mai vad inca, iar partea de electrica si celelalte servicii inca nu au fost instalate, mai aveti de asteptat. Pana atunci aveti in vedere sa stabiliti felul in care va fi racit sau incazit spatiul si de ce conducte suplimentare mai aveti nevoie. Examinati spatiul si detectati daca exista scurgeri sau umezeala care sa vina dinspre acoperis. Daca detectati astfel de probleme, efectuati toate reparatiile inainte de a finisa peretii si a aplica izolatiile.

2. Stabiliti felul in care veti avea acces la mansarda: multe dintre locuinte beneficiaza de luxul de a avea scari speciale care sa conduca la spatiul denumit deseori "pod". In aceasta situatie puteti mobila cu usurinta mansarda. Daca, insa, accesul se face pe o scara mobila, in spirala sau pe niste trepte modificate, sub forma unei benzi rulante, veti fi nevoiti sa carati mobila pe bucati. Inainte de a alege modalitatea de acces aveti in vedere si prezenta copiilor - faceti tot posibilul sa preveniti posibilele accidente.

3. Toate optiunile sunt ale dvs. Podul reprezinta un spatiu suplimentar in care puteti face tot ce ati visat: daca acesta este suficient de mare, il puteti trasnforma intr-o camera de recreere cu o masa de billiard sau alte jocuri de agrement. Daca puteti atasa o baie in imediata vecinatate a mansardei, atunci acest spatiu poate fi considerat un bonus la camerele existente si il puteti folosi drept dormitor, birou sau loc de joaca pentru copii. Daca va lipseste o camera de lucru in care sa puteti mesteri in liniste atunci mansarda va poate deveni ideala in acest sens.

4. Adaugati lumina. Ceea ce poate face cu adevarat diferenta intre o mansarda si alta este lumina suplimentara. Daca aveti ferestre de fronton, ferestre rabatante sau ferestre in functie, acestea sunt ideale pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in interior. In functie de inaltimea tavanului, ferestrele pot fi sau nu usor de facut in mansarda. Daca ferestrele reprezinta o provocare, atunci aveti in vedere tuburile solare instalate pe acoperisul mansardei, care pot reflecata lumina in spatiul interior. In timpul serii, asigurati-va ca lumina (nemodificabila) provine din mai multe colturi ale mansardei si/sau ca exista peste tot prize pentru lampile si sursele de lumina artificiala. Asigurati-va ca, mai cu seama, in jurul scarilor lumina este suficienta.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro