Desert frantuzesc: creme brulee

Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.

Creme brulee nu este un desert complicat, trebuie doar sa ai ingredientele necesare, un arzator special de bucatarie pentru a topi zaharul si vase ramekin (vas din ceramica, portelan sau sticla, folosit mai ales pentru prepararea mancarurilor ce se preteaza la a fi servite in portii individuale: sufleuri, mousse, budinca).

Pentru realizarea acestui desert aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 galbenusuri, 500 ml smantana dulce grasa (peste 28% grasime), 125 grame de zahar, 1 baton de vanilie.

Mod de preparare:

Batonul de vanilie se taie in doua, se scoate miezul si se pune intr-un vas. Peste se adauga smanta dulce, apoi amestecul se se fierbe la foc mic timp de cinci minute. Apoi se ia smantana de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

Separat, se bat cele 6 galbenusuri cu zaharul pana cand se obtine un amestec usor si pufos. Granulele de zahar trebuie sa se topeasca.

Peste galbenusuri de adauga treptat crema de smantana incalzita, amestecand continuu. Amestecul rezultat se toarna in cantitati egale in vasele ramekin.

Apoi, vasele se aseaza intr-o tava care se umple cu apa fierbinte pana la jumatatea vaselor. Tava se da in cuptorul preancalzit la 130-140 0C timp de 30 de minute.

Vasele se scot si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se pun la frigider pentru 2 ore.

Pentru servire, se presara cate o lingura  de zahar peste fiecare portie de cream si se caramelizeaza usor cu ajutorul arzatorului special de bucatarie.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro