Feng Shui
Feng Shui isi are originile in China, insemnand "vant si apa"; conceptul porneste de la idea ca oamenii, locurile si lucrurile poseda energie, care se materializeaza si in arta de amenajare interioara, cu scopul de a obtine echilibru si armonie in raport cu mediul inconjurator. Chiar daca poate parea cunoscut, Feng Shui este inteles doar de putina lume. Pentru multi reprezinta doar o modalitate specifica chinezeasca de a aranja mobila in camera, ceea ce este mult sub adevaratul inteles al conceptului. Feng Shui armonizeaza locuinta sau biroul, astfel incat sa asigure un flux pozitiv de energie precum vatul si apa.
O locuinta sau un birou pot fi rearanjate pentru a obtine energie pozitiva "Chi" folosind tehnicile antice chinezesti de Feng Shui. Cand energia "Chi" patrunde pe
Intrarea ideala in camera de zi ar trebui sa se deschida cu un foaier. Atunci cand
Culorile pe care le alegeti pentru decorarea camerei de zi trebuie sa fie benefice numarului personal Kua (numar calculat pe baza datei de nastere) sau sa se potriveasca cu starea de armonie generala. Plasati plante verzi prin camera, dar echilibrati-le in acelasi timp cu alte lucruri. Mobila ar treubui sa fie incapatoare, nesofisticata si placuta ochiului, iar tablourile calde si imbietoare. Sa nu aveti niciodata cactus in casa, pentru ca se considera ca aduce ghinion. In schimb, puteti opta pentru un buchet de flori proaspete.
Camera de zi ar trebui sa creeze impresia ca este intr-adevar locuita si nu sa o pastrati pentru evenimente speciale, cum exista tendinta la numeroase familii. Camerele nelocuite acumuleaza energii stangnante, provocand astfel dezechilibru locuintei. Semineele, indiferent in ce camera s-ar afla, nu ar trebui sa fie lasate niciodata descoperite. Prin semineele deschise se scurge energia chi si exista pericolul de a ramane fara bani.
www.incasa.ro
04.06.2008