Gallo Pinto

gallo pinto

Ingrediente:
1 lingura margarina
1 ardei gras taiat marunt
1/2 ceapa taiata marunt
2-3 linguri sos Worcestershire
1 12 ounce can fasole neagra fiarta
2 1/2 cani orez fiert cu o zi inainte
1 lingura coriandru

Preparare:
1. Fasolea se lasa in apa peste noapte; a doua zi se scurge, se spala cu apa rece si se pune intr-o oala mare. Se acopera cu destula apa, se adauga jumatate cantitatea de coriandru si ceapa si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa sa clocoteasca 30-35 minute, pana se fragezesc boabele de fasole.
2. Ceapa si ardeiul ramas se prajesc in margarina pana devin fragezi.
3. Se adauga restul ingredientelor si se calesc inca 10 minute sau pana cand orezul prinde o culoare maronie (cand e gata trebuie sa fie aproape crocant).

Nota: In Costa Rica se serveste la micul dejun, alaturi de oua prajite, sau la pranz.