Gradina

  • Ardeii

    Ardeii

    Sfaturi pentru cultivarea ardeilor

  • Gulia

    Gulia

    Gulia, Brassia oleracea, face parte din aceeasi familie cu varza (Cruciferae), si se cultiva pentru tulpina ingrosata care poate ajunge ca marime de la 200 g pana la 3 kg, in functie de soi si de conditiile de crestere.

  • BELLIS

    BELLIS

    paraluta, banuti, margareta mica a pajistilor

  • Lupta ecologica impotriva puricilor albi ai plantelor

    Lupta ecologica impotriva puricilor albi ai plantelor

    In cazul in care avem ghinionul ca plantele noastre sa fie invadate de puricei albi putem sa-i eliminam atat cu ajutorul insecticidelor existente intr-o gama larga in comert, dar si prin folosirea unor metode ecologice...

  • Ceapa de apa

    Ceapa de apa

    Ceapa de apa, numita si ceapa Caba, se cultiva prin rasaduri. Allium cepa face parte din familia Liliaceae, iar ceapa de apa este o varietate a acestei specii.

  • Cum se planteaza rasadurile de varza alba si varza rosie?

    Cum se planteaza rasadurile de varza alba si varza rosie?

    Plantarea rasadurilor in gradina se face cand ele au varsta de 2 luni, la aceasta varsta prezentand deja 5-6 frunze adevarate. In cazul unor soiuri timpurii, plantarea se face la inceputul lunii aprilie, la soiurile de vara s eface la inceputul lunii mai, si la sfarsitul lui iunie pentru varza de toamna sua pentru varza rosie.

  • Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii. Avantajul cultivarii legumelor in solarii este, ca si in cazul celor mentinute in sere, independenta fata de mediul inconjurator. Incinta este menita sa le ofere plantelor tot atat lumina ca si in mediul extern, in plus, o temperatura mai ridicata si constanta le asigura conditiile optime de dezvoltare.

  • Pe scurt, despre andive

    Pe scurt, despre andive

    Andivele sunt cunoscute de foarte multa vreme ca delicatese. In Anglia sunt acestea cultivate de aproximativ 300 de ani. In secolul 19 belgienii le-au obtinut prin fortarea radacinilor, raspandindu-le apoi in restul Europei