Ingrijirea casei in timpul iernii
Iarna este un anotimp dificil, care pune probleme nu numai animalelor salbatice sau soferilor, ci si caselor noastre. Gerul, greutatea zapezii depusa pe acoperis, apa de ploaie sau roua, dar mai mult decat atat furtunile si vijeliile deterioreaza treptat acoperisul, tencuiala, etc.
Pentru a evita stricaciunile din acoperis, trebuie sa avem grija, ca toamna sa curatam muschiul si frunzele din interiorul stresinii.
Din cauza vremii capricioase si a vantului, acoperisul are foarte mult de suferit. De aceea are nevoie de o atentie si ingrijire deosebita. Intai de toate trebuie verificat daca nu cumva exista tigle cazute sau sparte. Spatiile unde ar putea exista aceste lipsuri sunt cele de langa horn, ferestrele podului sau ale mansardei sau de langa gaurile de aerisire. Cu ajutorul unei scari puteti curata strasina de muschiul depus sau de crengutele si firele de paie aduse de pasari.
In cazul acoperisurilor plate curatarea periodica este absolut necesara. Apa de ploaie sau cea de la zapada ramasa pe suprafata acoperisului este ca o otrava pentru orice constructie plata.
Zilele devin mai scurte iarna, iar noptile mai lungi, iar pentru ca se insereaza repede trebuie sa aveti in vedere ca becurile de afara sa functioneze cat mai bine. Fisurile din pereti trebuie reparate cel tarziu toamna. Daca patrunde apa si ingheata, volumul acesteia creste, iar fisurile din perete se adancesc si sa maresc. De asemenea, trebuie sa profitati de ultimele zile insorite ale toamnei pentru a mai da un strat de lac protector pe suprafele din lemn.
Verificati usile si ferestrele daca sunt bine izolate, daca aerul rece de afara nu patrunde in casa. Pentru a avea temperaturi ridicate in casa si pentru a va simti confortabil in zilele geroase verificati la inceputul iernii centrala termica si asigurati-va ca aceasta functioneaza optim.
Foto: bauen.de
InCasa.ro