Intrebari si raspunsuri despre Feng Shui

lumanari feng shuiArmonie in locuintele noastre - intrebari si raspunsuri despre Feng Shui

Invatatura Feng Shui detine o lunga traditie, iar de cativa ani se bucura de o atentie din ce in ce mai mare. In fond, toata lumea doreste sa se simta cat mai bine in cei patru pereti ai sai. Cu toate acestea, Feng Shui nu are o influenta pozitiva doar asupra domeniului de amenajari, ci asupra a tot ce ne inconjoara. In cele ce urmeaza InCasa va propune sa va destindeti citind raspunsurile unor intrebari frecvente despre aceasta invatatura antica.

Ce reprezinta de fapt Feng Shui?

Invatatura provine din traditia chineza straveche, iar in spatiul asiatic reprezinta o parte de baza a fiecarui plan. Aceasta se ocupa atat cu interpretarea cat si cu incadrarea regiunilor, localitatilor si spatiilor. Feng Shui este de fapt un "pachet de metode", care ne permite sa calculam si sa influentam din punct de vedere psihologic efectele mediului inconjurator. In mare parte noi suntem condusi de subconstient, acesta fiind condus si influentat foarte tare de tot ce ne iconjoara. Din acest motiv aceste conjuncturi au o importanta si detin o influenta decisiva asupra vietii noastre. Mediul nostru determina in mare masura comportamentul nostru, actiunile noastre, carisma si succesul in viata.

In ce domenii este utilizata invatatura Feng Shui?

Metodele invataturii clasice Feng Shui pot fi folosite in cazul oricarei situatii de viata sau imprejurare. Desigur tintele sunt diferite. Atunci cand este vorba despre noi si depre propria locuinta ne dorim sanatate, armonie, familie, echilibru, fericire, iar atunci cand ne gandim la locul nostru de munca dorintele sunt conform activitatii pe care o desfasuram.

Dupa ce criterii trebuie sa ne luam ca amenajarea sa fie cu succes?

Elementele, denumite si fazele de transformare taoistice,  reprezinta de fapt baza. Fiecarui element (foc, pamant, metal, apa, lemn) ii este atribuita cate o culoare, forme si materiale.  Recomadarile cu privire la ce elemete ar trebui sa existe in locuinta vin dupa date concrete ale unor analize. Daca se stabileste ca in locuinta dvs. lipseste elementul lemn pot fi utilizate diferite nuante de verde, dar si materiale precum pluta, mobila din lemn, forme respectiv modele.

De ce se bucura aceasta stiinta de o astfel de popularitate respectiv cum a ajuns de fapt in Europa?

La inceputul anilor `80 invatatura Feng Shui a ajuns in Europa - la fel ca si alte trend-uri - din Statele Unite ale Americii, ajungand in Germania, Franta, Olanda, Elvetia si mai apoi si in Romania bucurandu-se de o popularitate enorma. In zilele noastre foarte multi oameni doresc sa profite de avantajele acestei stiinte, pentru a a vea parte de o amenajare armonioasa a casei, a biroului, etc.

Ce poate influenta o amenajare dupa tipologia invataturii Feng Shui?

In general viata noastra, fiecare zi in parte, este inconjurata de mult stres si de un ritm extrem de alert. Cu ajutorul unei amenajari ale incaperilor dupa regulile Feng Shui putem crea o oaza a relaxarii si a acumularii de energie pozitiva. Conform acestei stiinte locuinta oglindeste 9 tematici ale vietii. Acestea reprezinta printre aletele relatiile, creativitatea, cariera sau bogatia. Cu totii putem fi influentati in mod pozitiv din orice punct de vedere cu ajutorul elementelor Feng Shui.

Exista trucuri simple cu privirea folosirii Feng Shui de catre oricine in special cu privire la amenajarea propriei locuinte?

Un truc foarte important si totodata extrem desimplu este acela de a mentine ordine peste tot, in special in zona de intrare in locuinta. Holul trebuie sa fie liber, cand intram sa nu ne impiedicam de tot felul de lucruri. Patul sau biroul nu este indicat sa fie asezate intre ferestre, iar mobila cu colturi ar trebui evitata mai ales acolo unde alegem sa ne petrecem majoritatea timpului.

Sursa foto

InCasa.ro