Lichior de oua
Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.
Ingredientul care face diferenta este bautura alcoolica folosita. Se adauga adesea rom, whisky si vodka, ceea ce face ca bautura sa fie una puternic alcoolizata dar si una bogata in calorii.
Pentru lichiorul de oua veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 ml alcool (wiskey, rom, coniac sau vodka), 300 ml lapte, 300 g zahar, 200 ml frisca lichida, 7 oua, scortisoara sau nucsoara.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat trei sferturi de zahar. Se mixeaza in continuare pana cand se topeste zaharul. Separat, se bat galbenusurile cu restul de zahar pana ce se obtine o compozitie cremoasa. Peste galbenusuri se adauga frisca, laptele si bautura alcoolica. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile de oua.
Lichiorul de oua se lasa la frigider cateva ore ianinte de servire. Dupa gust, se orneaza cu nucsoara sau scortisoara.
A.I.
InCasa.ro