Paste, sunca si legume
Ingrediente:
600 g amestec de legume (vinete, ardei, ceapa)
1/2 cana ulei de masline
2 linguri rosmarin sau cimbru proaspat, pisat (1 lingurita daca este uscat)
4 catei de usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru
300 g pasta penne
sunca Prosciutto taiata fasii subtiri
branza rasa (optional)
Preparare:
Se porneste cuptorul.
Intr-un castron mare se pun legumele, uleiul, rozmarinul sau cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Dupa ce s-au amestecat se pun pe o foaie de copt, in cuptor, ca se rumeneasca; se amesteca din cand in cand si se scot dupa aproximativ 20 de minute, cand s-au fragezit legumele.
Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs. Pastele se pun intr-o cratita si se amesteca cu legumele (dupa ce acestea s-au scos de la cuptor) si cu sunca.
Se poate servi cu branza rasa deasupra.
Timp de preparare: 30 minute
Portii: 6