Pui fiesta
Ingrediente:
30 g pasta de tomate
1/2 cana suc de portocale
1/2 cana ceapa taiata marunt
2 linguri stafide
2 linguri ardei iute taiat marunt
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita praf de chili
1 catel usturoi pisat
240 g piept de pui taiat cubulete mici
1 lingura apa
1/4 cana patrunjel
3 cani orez fiert, fierbinte
Preparare:
Intr-o tigaie mare se amesteca pasta de tomate, sucul de portocale, ceapa, stafidele, ardeiul iute, oregano, praful de chili, usturoiul si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba, dupa care se da focul la mic; se acopera si se mai lasa 5 minute.
Se adauga si bucatele de piept de pui si se pun pe foc. Se acopera si se mai lasa 12-15 minute sau pana cand puiul se fragezeste si nu mai e roz.
Intre timp, adaugati si apa in amestecul din tigaie. De cand se ingroasa sosul se mai lasa 2 minute si se amesteca in continuu.
Se adauga partunjelul si orezul.
Portii: 6.