Prajitura cu mere americana
Ingrediente:
2 cani faina
2 cani zahar
1 pachet de margarina
1 cana nuci pisate
2 lingurite scortisoara
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 cana smantana
1 pliculet esenta de vanilie
1 ou
4-5 mere taiate bucatele
Preparare:
Faina, zaharul si margarina se combina pana devin un amestec faramicios. Se adauga si nucile. Intr-o tava nu foarte mare (22x30 cm), unsa in prealabil cu unt, intindeti aproape 3 cani din amestecul facut pana acum. In compozitia ramasa incorporati scortisoara, bicarbonatul, sarea, smantana, vanilia, oul si amestecati bine. Adaugati si merele, dupa care intindeti amestecul in tava.
Reteta spune ca se coace la 176 grade Celsius, timp de 35-38 de minute; daca aveti aragaz normal, bagati tava in cuptorul bine incalzit inainte si scoate-ti-o cand a facut o crusta aurie (faceti si testul cu chibritul, pentru a fi sigure ca placinta este bine facuta si in interior).
Se serveste, dupa gust, calda sau rece, cu frisca sau inghetata.
25.05.2007
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro