Sulf

Ceea ce caracterizeaza sulful este cu siguranta mirosul sau pregnant si intepator. Desi nu exista o doza minima sau maxima recomandata, sulful este un element care isi are locul sau in functionarea normala a organismului.

 

Doza zilnica recomandata: nestabilita.

 

Surse

Alimentele bogate in proteine, precum carnea si pestele, anumite ape, ca si aerul, ne furnizeaza sulful.

 

Roluri si caracteristici

- intervine in actiunile asupra agentilor toxici;

- este legat de proteinele specializate in fabricarea tesutului osos si de cele cu rol in sanatatea unghiilor si a parului;

- se fixeaza de mai multe toxine, pe care le transforma in substante chimice care nu mai sunt toxice.

 

Tulburari atribuite deficitului sau consumului excesiv de sulf

Nu s­au raportat.

 

Nota utila

- Sulfatii care se gasesc ocazional in alimentele preparate si in medicamentele din grupul sulfamidelor nu au nimic de­a face cu sulful, in afara de rezonanta asemanatoare a denumirii.