Un aer elvetian in decorul dumneavoastra
Subtilitatea unei frumuseti linistitoare este cel mai bun mod de a descrie stilul decorativ utilizat in locuintele elvetiene. Va prezentam, in continuare, cateva idei, pe care le-ati putea aplica in propria locuinta, daca doriti sa-i imprimati un aer elvetian, fara sa trebuiasca sa fiti neaparat prezenti fizic in tara respectiva.
Materiale
Peretii, podelele si mobilierul, care au forme si design traditionale, sunt facute, de obicei, din lemn, in special din cel de esenta esenta moale, nevopsit si netratat. In afara de dulapuri, bufete si vitrine, interiorul unei case amenajate in stil elvetian mai contine, de asemenea, si lazi de lemn, in care va puteti pune hainele sau alte lucruri personale.
Podelele elvetiene sunt, ocazional, acoperite cu placi din teracota (in interiorul locuintei), iar zonele de lucru sunt pavate cu placi din caramida. In casele elvetiene nu veti gasi niciun loc pentru tipicele obiecte din ceramica chinezeasca, la moda la noi, in schimb veti remarca bolurile si ulcioarele din faianta sau portelanurile grele tinute in bufete sau pe rafturi.
Caldura
O casa elvetiana din zona rurala este, de regula, dominate, in living, de o soba mare din teracota, care poate fi maro, verde sau albastra si poate ajunge pana aproape de tavan. Acesta este, de asemenea, locul in care oamenii se pot aseza sa vorbeasca, incalzindu-se, in acelasi timp, atunci cand vremea este rece afara. Soba este inconjurata de bancute, constituind zona conversationala a locuintei.
Canapele elvetienilor au spatarul inalt si sunt tapitate in culori sobre, fiind acoperite, deseori, cu paturi din lana. Pentru a inveli anumite portiuni din podea, elvetienii folosesc covoare din carpa. La momentul actual aceste materiale nu sunt greu de gasit, deoarece au intrat pe piata noastra intr-o varietate de sortimente.
Decorul elvetian
Pentru a imprima un aer elvetian casei dvs., puteti sa vopsiti peretii interiori in alb sau chiar albastru seniniu. Datorita pastelurilor reci, casa dvs va parea mai vesela. Majoritatea materialelor folosite in interior sunt, de asemenea, albe, cum ar fi: lana, bumbacul sau panza de in.
Fetele de masa, perdelele sau draperiile sunt facute din dantela crosetata sau pot avea numai marginile ornamentate cu dantela.
Lenjeria de pat este confectionata sau contine tesaturi in culori deschise, cel mai adesea in nuante de albastru seniniu. Fetele de perna si cele de masa sunt deseori brodate in casele elvetiene traditionale.
Buchetele de flori proaspete joaca un rol important in decorul specific acestei tari. Adesea, frunze sau ramuri mici, cu fructe de padure sunt amestecate in buchete, printre flori. Gradinaritul reprezinta o parte importanta din viata elvetienilor, aceasta activitate asigurandu-le o parte din hrana si culori proaspete pentru decorarea locuintelor.
Sursa foto
Corina Dovinca
InCasa.ro