“Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

Cei care iubesc frisca si ciocolata alba pot realiza un desert delicios, care poate fi servit atat de Craciun cat si in seara de Revelion. Desertul este usor de facut si este perfect pentru anotimpul rece. Este vorba despre tortul “Vis de iarna”, care va va cuceri atat prin gust cat si prin aspect.

Pentru realizarea acestui desert aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao.

Pentru crema: 1 l lapte, 100 gr ciocolata alba, 4 linguri zahar, 100 gr amidon, 1 esenta vanilie, 250 gr unt sau margarina, 100 gr zahar pudra.

Pentru sirop: 1 cana lapte, 3 linguri zahar, 1 capucino caramel.

Mod de preparare:

Ouale se bat bine pana ce se obtine o spuma, apoi se adauga treptat zaharul, continuand in acest timp mixarea, pana ce zaharul se topeste. Cand ouale devin ca o crema, se adauga faina si cacao. Continutul se toarna intr-o tava si se coace la foc mic. Dupa ce s-a racit il taiem in trei.

Untul sau margarina se mixeaza cu zaharul pudra pana ce se obtine un continut spumos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si mesteam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca, dupa care incorporam in crema de unt.

Pentru a realiza siropul caramelizam zaharul si il stingem cu lapte, peste care adaugam si pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca. Fiecare felie de blat se insiropeaza si se umple cu crema. Ultima parte se imbraca in frisca.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro