Compot de portocale si afine
Ingrediente:
3/4 cana apa
3/4 cana zahar
1 portocala mare, desfacuta in sferturi pe lungime si apoi in felii foarte subtiri (nu se curata de coaja)
1/4 cana afine proaspete sau inghetate, feliate subtire
1 lingura lichior de portocale
Preparare:
Apa si zaharul se aduc in punct de fierbere pe foc moderat, amestecand continuu pana se dizolva zaharul. Se adauga portocala si se fierbe la foc mic aproximativ 25-30 minute, fara capac, amestecand ocazional, pana coaja de portocala devine transparenta, iar siropul a scazut la 2/3 de cana.
Se toarna intr-un vas rezistent la temperaturi mari se se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se adauga afinele si lichiorul, se acopera si se pune la rece pentru o ora, pana se intareste.
Nota:
Compotul se poate tine la rece chiar si 4 zile.
Portii: 2 cani.