Crema de cafea

crema de cafeaIngrediente:
4 galbenusuri
140 g zahar
200 g unt
4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri
50 g nescafe
1 lingura de rom
1 pachetel cu zahar vanilat

Preparare:
Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu varf de cafea naturala macinata si o lingura cu varf de cicoare la 150 ml apa, 5-6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4-8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri pentru oua intregi. In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale intregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi.
Daca crema fiarta a fost prea calda, cand s-a amestecat cu untul si acesta s-a topit, compozitia se bate putin cu apa rece, pana cand crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate branzi untul, si atunci lighenasul trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.
Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv, care se introduce in frigider (ca sa se intareasca crema).
Daca nu se intrebuinteaza imediat crema sau mai ramane o cantitate, aceasta se pastreaza in frigider sau in congelator, acoperita cu o punga de nylon.