Dezvoltarea mucegaiului in locuinta
Mucegaiul este in industria farmaceutica un ingredient foarte apreciat, insa dincolo de aceste granite devine un cosmar, mai ales atunci cand isi face aparitia in locuri greu accesibile din casa. Pe langa inconvenientul estetic, mucegaiul are efecte negative asupra organismului uman.
Cateva dintre cele mai populare afectiuni pe care le declanseaza sunt: alergiile, iritatii ale pielii, inrosirea ochilor si crizele de astm, celor mai sensibili.
Prin urmare, este de dorit sa dobandim un control cat mai bun asupra factorilor care influenteaza dezvoltarea sa. Sporii de mucegai se raspandesc foarte usor si sunt imposibil de eliminat in totalitate. Acestia patrund in locuinta purtati de curentii de aer si se activeaza doar cand gasesc conditii prielnice, in speta o umiditate crescuta a aerului.
Mucegaiul poate creste oriunde, nu doar pe perete: pe covor, pe haine, pe hartie, insa acestea sunt cazuri mai rar intalnite. Pentru a se activa, sporii au nevoie doar de 24 de ore! Mucegaiul poate distruge treptat obiectele cu care se afla in contact. De obicei, mucegaiul nu prospera in locurile foarte bine luminate de Soare si in mediile reci.
Pentru a salva locuinta si banii economisiti cu greu asigura o ventilatie corespunzatoare camerelor, eventual cumpara si un dezumidificator. Pe parcursul zilei tine geamurile deschise cand afara este foarte cald si uscat, si inchise atunci cand ploua.
Daca te confrunti cu problema mucegaiului straduieste-te nu doar sa o fixezi ci sa stabilesti deopotriva principala cauza. Aceasta ar putea fi foarte usor un defect la nivelul acoperisului sau jgheaburilor deteriorate. Florile de interior sunt frumoase si ne ajuta sa respiram un aer mai curat, insa din pacate sunt vulnerabile la mucegai.
Solul umed din recipiente este un mediu perfect de reproducere pentru mucegai, care se poate raspandi apoi in alte zone ale casei. In loc sa elimini plantele din apartament, mai bine ai incerca sa adaugi putin ceai Taheebo in apa cand le uzi. Acesta impiedica dezvoltarea mucegaiului in sol si se gaseste la magazinele cu produse naturale.
Sursa foto
I. C.