Gradina

  • Mac

    Mac

    Familia: Papaveraceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: Primavara - vara Expunere: Plin soare Udare: Medie

  • Pancratium

    Pancratium

    Familia: Amarilidaceae Aspect: Erbcee Perioada de inflorire: Primavara tarziu - vara Expunere: Plin soare Udare: Abundenta

  • Bujorul

    Bujorul

    Specia Paeonia officinalis este originara din Europa si are inaltimea de 70-80 cm. Este o tufa bogata alcatuita din frunze mari si tulpini florale cu cate o singura floare. Radacinile sunt mari si carnoase. Infloreste in aprilie, mai. Din aceasta specie cel mai cultivat soi este Rubra Plena cu tije florale scurte, flexibile si florile sunt rosu inchis, iar inflorirea este precoce...

  • Paeonia

    Paeonia

    Familia: Peoniceae Aspect: Tufa, arbust Perioada de inflorire: Primavara Expunere: Soare, penumbra Udare: Medie

  • Oxalis

    Oxalis

    Familia: Oxalidaceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: Mai-iulie Expunere: Plin soare Udare: Medie

  • Ophiopogon

    Ophiopogon

    Familia: Liliaceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: Iulie-august Expunere: Penumbra Udare: Abundenta

  • Nicotiana

    Nicotiana

    Familia: Solanaceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: iunie-septembrie Expunere: Plin soare, penumbra Udare: Abundenta

  • Nerine

    Nerine

    Familia: Amarillidaceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: Septembrie-noiembrie Expunere: Plin soare Udare: Redusa

  •  Narcisa

    Narcisa

    Narcissus Familia: Amaryllidaceae Aspect: Erbacee Perioada de inflorire: Primavara Expunere: Plin soare Udare: Medie

  • Nandina

    Nandina

    Familia: Berberidaceae Aspect: Arbust Perioada de inflorire: Vara Expunere: Plin soare Udare: Medie

  • Myrtus

    Myrtus

    Familia: Mirtaceae Aspect: Arbust Perioada de inflorire: Vara Expunere: Plin soare Udare: Redusa

  • MYOSOTIS

    MYOSOTIS

    Familia: Boraginaceae Aspect: Erbaceu, tufa Perioada de inflorire: Primavara Expunere: Soare, penumbra Udare: Abundenta

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella