Sufleu de cartofi si ciuperci
Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper
Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper
Pom fructifer Denumire stiintifica: Juglans regia Familia: Juglandaceae Origine: Persia Dimensiuni: peste 10 m Junglans regia Familie: Junglandaceae Origine: Asia Perioada de inflorire: primavara
Ingrediente 500 g ciuperci 1 ceapa mare 1 lingura de faina 250 g smantana
Planta ornamentala, fructifera. Denumire stiintifica: Citrus lemon Familia: Rutaceae Origine: Sudul Asiei Dimensiuni: in ghiveci aprox 2 m Conditii: se uda regulat; lumina multa, indirecta
Pom fructifer Denumire stiintifica: Cydonia oblonga Familia: Rosaceae Origine: Asia Dimensiuni: 1,5 - 6 m
Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.
Pom fructifer Denumire stiintifica: Prunus avium Familia: Rosaceae Origine: Asia mica Dimensiuni: in salbaticie, 18 m
Ingrediente Ciuperci, ceapa, untdelemn, foi de dafin, lamaie, condimente
Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....
Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm
Este una dintre plantele cu cresterea cea mai rapida si cel mai usor de cultivat, putand fi cultivata in orice climat. Recoltarea are loc dupa 3 saptamani de la plantare.
Denumire stiintifica: Daucus carota Familia: Umbeliferae Origine: bazinul mediteraneean Partea consumata: Radacina tuberizata Perioada de inflorire: vara Culoarea florilor: alba Expunere: la soare Tip de sol: profund, usor, bogat in humus, proaspat Aciditatea solului: neutra Umiditatea solului: normala
Este putin pretentios fata de caldura si lumina si de aceea se poate cultiva in locuri mai umbrite. Se dezvolta bine in soluri profunde si ingrasate; radacinile sale patrund adanc in pamant de unde extrag substantele nutritive necesare. Nu suporta locurile cu apa stationara si in locurile nisipoase si usoare apar radacini subtiri, ramificate si lemnoase....
Andivele reprezinta un manunchi de frunze inalbite care se consuma ca salata, fiind fragede, cu gust placut, putin amarui. Se obtin de la planta denumita cicoarea de vara sau cicoarea de Bruxelles. Valoarea alimentara este deosebita.