Gradina

  • Sufleu de cartofi si ciuperci

    Sufleu de cartofi si ciuperci

    Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper

  • Nucul

    Nucul

    Pom fructifer Denumire stiintifica: Juglans regia Familia: Juglandaceae Origine: Persia Dimensiuni: peste 10 m Junglans regia Familie: Junglandaceae Origine: Asia Perioada de inflorire: primavara

  • Lamai

    Lamai

    Planta ornamentala, fructifera. Denumire stiintifica: Citrus lemon Familia: Rutaceae Origine: Sudul Asiei Dimensiuni: in ghiveci aprox 2 m Conditii: se uda regulat; lumina multa, indirecta

  • Gutui

    Gutui

    Pom fructifer Denumire stiintifica: Cydonia oblonga Familia: Rosaceae Origine: Asia Dimensiuni: 1,5 - 6 m

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Cires

    Cires

    Pom fructifer Denumire stiintifica: Prunus avium Familia: Rosaceae Origine: Asia mica Dimensiuni: in salbaticie, 18 m

  • Catina alba

    Catina alba

    Arbust fructifer. Denumire stiintifica: Hyppophae rhammnoides Familia: Eleagnaceae Origine: Asia centrala Dimensiuni: 1 - 3 m Catina alba - Hippophae rhamnoides a fost introdusa recent in cultura. Una dintre cele mai mari plantatii din tara se gaseste in apropierea Bacaului. Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie dar si ca planta ornamentala....

  • Capsunul

    Capsunul

    Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm

  • Ridichia

    Ridichia

    Este una dintre plantele cu cresterea cea mai rapida si cel mai usor de cultivat, putand fi cultivata in orice climat. Recoltarea are loc dupa 3 saptamani de la plantare.

  • Morcovul

    Morcovul

    Denumire stiintifica: Daucus carota Familia: Umbeliferae Origine: bazinul mediteraneean Partea consumata: Radacina tuberizata Perioada de inflorire: vara Culoarea florilor: alba Expunere: la soare Tip de sol: profund, usor, bogat in humus, proaspat Aciditatea solului: neutra Umiditatea solului: normala

  • Hreanul

    Hreanul

    Este putin pretentios fata de caldura si lumina si de aceea se poate cultiva in locuri mai umbrite. Se dezvolta bine in soluri profunde si ingrasate; radacinile sale patrund adanc in pamant de unde extrag substantele nutritive necesare. Nu suporta locurile cu apa stationara si in locurile nisipoase si usoare apar radacini subtiri, ramificate si lemnoase....

  • Andive

    Andive

    Andivele reprezinta un manunchi de frunze inalbite care se consuma ca salata, fiind fragede, cu gust placut, putin amarui. Se obtin de la planta denumita cicoarea de vara sau cicoarea de Bruxelles. Valoarea alimentara este deosebita.