Pui la cuptor cu gutui

Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.

Acest fruct este gustos mancat ca atare, si de-a dreptul savuros daca este pus in mancare. Gutuile sunt pline de vitamine si minerale, fortifica organismul si actioneaza ca un puternic antioxidant.

Puiul la cuptor cu gutui este o reteta aromata si usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 pulpe superioare de pui dezosate, 2 gutui, 1 lingurita ghimbir ras, sare, piper, boia dulce, 3 linguri zeama de lamaie, 3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Gutuile se curata de puf, se spala, si se taie felii, dupa care se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Pulpele de pui se spala si se presara cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropesc apoi cu zeama de lamaie si ulei. Peste, se pune ghimbirul ras si feliile de gutuie. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa inca 10-15 minute pentru ca pulpele de pui sa se rumeneasca. Preparatul se serveste cald.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro