Stil si rafinament cu mobilierul antic
Antichitatile confera amenajarii o nota aparte, o ambianta nobila. De regula musafirii admira minute in sir design-ul aparte al mobilierului imaginandu-si sau punanadu-si probabil intrebari despre povestea acelei piese. Mobilierul antic se bucura atat de admiratia posesorului sau a privitorilor pentru frumusetea lui, insa cu siguranta si pentru valoarea pe care o detine.
Indiferent ca este vorba despre un Rococo, Biedermeier sau Chippendale, antichitatile din epoci complet diferite au propriul sarm pe care il raspandesc pretutindeni. O incapere poate fi amenajata doar cu mobila antica, insa in combinatie cu elemente moderne si un design futurist va iesi ceva complet original si de mare valoare.
Antichitatile nu reprezinta un castig doar pentru ochi si pentru ambianta in interiorul casei. Manufactura de o valoare extraordinara nu poate fi egalata de produsele fabricate industrial, ea devenind inestimabila odata cu trecerea timpului.
Materialele nobile si tipurile de lemn, precum ciresul sau nucul, dar si montajul sau sculpturile artistice urca valoarea unei piese de mobilier, iar trecerea timpului o face sa devina foarte scumpa. Pentru ca rezistenta si frumusetea sa nu paleasca in timp este nevoie ca mobilierul sa fie ingrijit, lemnul lacuit cu uleiuri potrivite, iar din cand in cand lustruit.
Antichitatile ies in evidenta si datorita detaliilor atent lucrate cu mana sau prin conturul aurit pe care il detin. Pernele decorative si tapiteria din matase sau brocart intregesc aspectul glamour al antichitatilor.
InCasa.ro
imagine: artLine.ro