Supa crema de ardei copti

Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

Acestia sunt bogati in vitamine, antioxidanti si minerale, nutrienti extrem de benefici in buna functionare a organismului. Supa crema de ardei copti se prepara foarte usor, este aromata si foarte satioasa.

Pentru acest preparat veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 ardei copti, o ceapa mica, un morcov, o felie de telina, o radacina de patrunjel, doi catei de usturoi, doua linguri de ulei de masline, 750 ml de apa, sare, piper si optional smantana.

Mod de preparare:

Ardeii se coc si se curata de pielite si cotoare, apoi se taie fasii. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc 2-3 minute in uleiul de masline. Radacinoasele se taie bucati si se pun in cratita peste ceapa si usturoi. Se adauga si ardeii copti. Peste, se pune apa sau supa de legume, se potriveste de sare si se lasa la fiert 15-20 de minute. Se scurge intr-un vas zeama, apoi se mixeaza legumele cu un blender vertical. Se subtiaza cu supa in care au fiert legumele pana cand se obtine o crema. Daca mai este cazul, se adauga sare si piper. Supa crema de ardei copti se serveste cu smantana si crutoane.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro