Supa de fasole alba
Ingrediente:
250 g fasole alba
150 g slanina
2 morcovi
3 cepe
1 radacina patrunjel
2 rosii
1 ardei
1 dafin
50 g masline
1 ramurica cimbru
leustean
sare
3 litri apa
Preparare:
Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat. Dupa aproximativ 12 ore, se spala si se pune la fiert in apa rece, cat sa o acopere. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se scurge si se pune la fiert, in 3 litri de apa clocotita, impreuna cu slanina taiata marunt. Se lasa sa fiarbala foc mic. Dupa 1 ora se adauga ceapa tocata, patrunjelul si morcovii intregi, rosiile decojite, fara seminte si taiate feliute si ardeii taiati fin. Se adauga foaia de dafin si maslinele. Cand fasolea este aproape fiarta, se sareaza si se presara leusteanul tocat marunt si ramura de cimbru. Se serveste fierbinte.