Tarta cu fructe

tarta cu fructeIngrediente:
Aluat: 
250 g faina
160 g unt sau margarina
100 g zahar
20 g drojdie
50 ml lapte
1 ou
sare

Crema: 
2 galbenusuri
1-2 linguri zahar
1 lingura faina
200 ml lapte
1 pachet zahar vanilat

Decorare: 
cca. 500 g fructe de sezon 
50 ml rom
cateva linguri de gem de caise

Preparare:
Fructele spalate se pun in rom, unde se tin cateva ore. Drojdia se amesteca cu cateva linguri de lapte indulcit si se lasa, la cald, la dospit. Untul se freaca spuma cu zaharul. Faina se aranjeaza sub forma de con pe mijlocul plansetei. Se adauga untul frecat, oul, sarea si drojdia crescuta. Se lucreaza o coca potrivita care se lasa acoperita, la cald, 1 ora, dupa care se intinde o foaie cu grosime de 1/2 cm si se aseaza in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se inteapa cu furculita si se coace la foc moderat, in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se pune peste ea crema. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul vanilat. Galbenusurile frecate spuma cu zaharul se amesteca cu faina si se subtiaza cu laptele caldut. Se ingroasa in baia de apa, amestecand mereu, dupa ce s-a luat de pe foc se mai amesteca din cand in cand, pana ce se raceste. Fructele se scot din rom si se pun pe o sita sa se scurga, apoi se aseaza peste crema din forma. Gemul de caise se subtiaza cu apa si se intinde peste fructele din forma; se da la frigider. Tortul se pregateste cu o zi inainte de servire.