Trufe de ciocolata

Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea. Mai mult decat atat, ciocolata poate fi benefica pentru organism daca este consumata cu moderatie.

Ciocolata, in special cea neagra (care are minimum 70% cacao), contine minerale si vitamine din grupa B, acid folic, retinol si itamina E, necesare organismului, dar si foarte multe calorii.  Dar, una - doua trufe de ciocolata iti va potoli pofta de dulce si nu iti va pune in pericol silueta.

Desi pare sofisticat, trufele de ciocolata este un desert usor de preparat, care poate fi servit la orice ocazie. Ingredientele sunt simple, la indemana tuturor: 280 g ciocolata neagra de calitate, 240 ml frisca lichida, 50 g de unt si cacao.

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune untul si frisca lichida. Vasul se pune pe foc si se ia cand compozitia incepe sa fiarba. Intr-un alt vas se pune ciocolata, peste care se toarna frisca si untul topit. Se amesteca usor pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza. Compozitia se lasa la racit 15-20 de minute, apoi se pune in frigider pentru cel putin patru ore.

Trufele de ciocolata se formeaza cu ajutorul unei lingurite scufundata in apa fierbinte. Se ia din compozitie si se formeaza bile cu ajutorul palmelor. Trufele se pudreaza cu cacao si se pun pe o hartie de copt unsa cu unt sau cu putin ulei de masline. Trufele de ciocolata pot fi pastrate in frigider pana la trei zile.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro