Prajituri cu lamaie
Ingrediente:
1/2 cana unt, topit
1/4 cana zahar
1/2 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura suc de lamaie
1 1/4 cana faina
zahar pudra
bomboane in forma de inima pentru decor
un siret rosu pentru decor
Preparare:
Se porneste cuptorul.
Untul si zaharul se bat bine pana devin crema, apoi se adauga si coaja si sucul de lamaie. Se adauga treptat si faina (cand nu se mai poate amesteca cu mixerul, folositi olngura de lemn).
Pe o suprafata pudrata cu faina se intinde aluatul si se taie fursecurile in forme diferite. Fiecare prajitura se presara cu zahar pudra, se aseaza bomboama in forma de inima, dupa care se dau la cuptor, pe o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina in prealabil.
Se lasa la cuptor 12-15 minute sau pana cand marginile s-au facut maronii; se scot si se lasa la racit. Pentru decor, pot fi legate cate doua cu un siret rosu.
Ies aproximativ 48 de fursecuri.
Preparare: 1 ora
Coacere: 12-15 minute fiecare tava