Sedentarismul iarna
Frigul de afara, ploaia sau ninsoarea si umezeala ne determina sa stam mai mult in case decat vara si implicit mai mult in fata televizorului.
Frigul de afara, ploaia sau ninsoarea si umezeala ne determina sa stam mai mult in case decat vara si implicit mai mult in fata televizorului.
Alimentele contin elemente organice : proteine, glucide, si lipide, dar si saruri minarale, vitamine, apa si materii nedigerabile (fibre).
Ceaiurile, pe langa faptul ca hidrateaza, au si beneficii asupra sanatatii ca de exemplu protectia impotriva bolilor cardiace, a cancerului, deoarece contine antioxidanti.
Vitamina D este continuta de pestele gras - hering, sardina, somon - si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate. Vegetalele nu contin aceasta vitamina.
Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floareasoarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E
Prezenta in organism in mod natural, nu este de obicei parte componenta a preparatelor din comert. Indispensabila vietii, vitamina K rezista la caldura, dar nu si la lumina, in prezenta oxigenului si in mediile alcaline...
Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici
Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printro alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fa sole verde, caise, banane, portocale, mazare
Carnea proaspata, legumele si fructele crude (neprelucrate termic sau conservate) sunt necesare pentru aportul zilnic de biotina, ca si drojdia de bere, organele de vita, laptele, produsele lactate
Vitamina B6 se gaseste, in special, in drojdia de bere, in cereale integrale, lapte, oua, organe de vita, peste, fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza.
Acidul pantotenic a fost numit astfel dupa cuvantul grec ''pantoten'', ce semnifica ''peste tot''. In natura, acest acid este omniprezent. In grupa vitaminelor solubile in apa si sintetizate de plantele verzi si...
Fundamentale pentru existenta, vitaminele sunt substante organice necesare proceselor vitale. Pentru ca exista in cantitati infime in alimentele de origine naturala, sunt considerate nutrimente - precum proteinele, glucidele...
Aceste sfaturi va vor ajuta sa stiti ce anume sa mancati pentru o viata mai sanatoasa si ce sa evitati.