Tort cu ciocolata neagra
Ingrediente:
475 ml apa fierbinte
85 g cacao
345 g faina
10 g bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
225 g unt la temperatura camerei
450 g zahar
4 oua
10 ml esenta de vanilie
Preparare:
1. Porniti cuptorul. Ungeti cu unt trei forme rotunde de tort. Turnati apa fierbinte intr-un castron, peste cacao si amestecati pana se formeaza o crema fina; lasati sa se raceasca. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. In alt castron mai mare amestecati untul cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Bateti ouala, cate unul o data, dupa care adaugati vanilia. Amestecati si faina si cacaoa. Intindeti aluatul egal in cele trei forme de tort.
3. Se lasa la copt pentru 25-30 de minute. Intre blaturi puteti pune orice tip de crema potrivita pentru tort.
Portii: 12