Pui la cuptor cu gutui
Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.
Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.
Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.
Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.
Pepenele rosu este un aliment preferat de multi in perioada estivala deoarece racoreste si hidrateaza. Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, pepenele rosu aduce numeroase beneficii pentru organism. Are putine calorii, dar multe vitamine si minerale: vitaminele C, A si B, potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor.
Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.
Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.
Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.
Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.
Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.
Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.
Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.
Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.
Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.
Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.