Retete & Cocktails

  • Salata Caesar

    Salata Caesar

    Ingrediente: salata proaspata 4 bucati de ansoa 3 lingurite de mustar Dijon 2 lingurite usturoi strivit 4 galbenusuri fierte 1/2 ceasca otet din vin alb sau rosu 1 lingurita sos Worcestershire 1 ceasca Parmezan ras 1/4 l ulei de masline 1/2 lingurita piper negru crutoane

  • Salata primavara

    Salata primavara

    Ingrediente: 300 g spanac 1 mango curatat si feliat 1 avocado mediu, curatat si feliat 1 ceapa rosie mica, taiata fin 2 cesti cu bucati mici de pui prajit sau fiert 2/3 ceasca otet rosu

  • Salata greceasca

    Salata greceasca

    Ingrediente 3-4 rosii, 1 ceapa, branza Feta, 1 castravete, masline, ulei de masline, sare, oregano

  •  Desert cu capsune

    Desert cu capsune

    Ingrediente 1,50 kg capsune, 100 g frisca, 250 g zahar, 100ml coniac (rom), 25 ml lichior de cirese.

  • Kabak Tatlisi

    Kabak Tatlisi

    Ingrediente: un dovleac de 1,5 kg, 500 gr zahar, 100 gr nuci

  • Placinta cu mere

    Placinta cu mere

    Ingrediente Pentru aluat: 750 g faina, 250 g unt, 250 ml smantina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamiie.

  • Budinca cu fructe

    Budinca cu fructe

    Ingrediente 6 oua mari, 150 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 1/2 kg cirese, visine, caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sunt prea zemoase), 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, zahar vanilat.

  • Ajo blanco (Gazpacho alb)

    Ajo blanco (Gazpacho alb)

    Ingrediente: 200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (veche de o zi), doi catei de usturoi mari, un paharel ulei de masline, o lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

  • Salata light

    Salata light

    Ingrediente - o cutie boabe de porumb - patru felii jambon afumat - un ardei gras ...

  • Minestra di Cavalfiore

    Minestra di Cavalfiore

    Ingrediente: o conopida, 2 lingurite otet de vin, o cescuta ulei de masline, 4-6 catei de usturoi, un sfert de lingurita de ardei iute tocat marunt, 3 cani supa de carne concentrata, sare, o mina de patrunjel verde tocat, 100 gr brinza de oaie

  • Supa de calamar

    Supa de calamar

    Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).

  • Potage Crecy

    Potage Crecy

    Ingrediente: o ceapa mare, 500 g morcov, 1 cartof mare, 900 ml supa de pui, o lingura de patrunjel, o lingura de zahar, unt, smantana.

  • Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Stuttgarter Zwiebelkuchen

    Ingrediente Pentru coca : 250 gr. faina, 125 gr. margarina, 1 ou, 1 pachet praf de copt, sare. Pentru umplutura: 150 gr. slanina, 50 gr. margarina, 1 kg ceapa, 250 gr. smintina, 2 oua, 2 linguri faina, sare, cimbru